NL Leert Door

NL leert door subsidie 

Per 1 december weer beschikbaar! 

De 20.000 beschikbare gestelde trajecten eerder dit jaar, bleken hard nodig en waren snel op. Daarom zijn er nu nog eens 50.000 trajecten beschikbaar gesteld door de overheid.

Per 1 december kan het traject starten, mits je bent aangemeld. Indien je gebruik wilt maken van deze regeling, is het dus raadzaam je van te voren aan te melden. Telefonisch doen we dan een kennismaking en verzamel ik de benodigde gegevens. Ik maak je aanmelding officieel, zodra het portaal is opengesteld.

Hieronder lees je hoe het werkt.

Via de NL leert door subsidie kun je als werkende of werkzoekende gratis een coachingtraject t.w.v. €700 volgen bij een loopbaancoach. De subsidie is erop gericht om mensen inzicht te geven in hun kansen op de arbeidsmarkt. Ook kan de coach je helpen bij het vinden de juiste opleiding of het zoeken en solliciteren naar werk. In totaal is de subsidie opengesteld voor 20.000 mensen. Wil je na het coachingtraject een opleiding volgen, ook daar zijn subsidiemogelijkheden voor. Meer details daarover volgen later dit jaar.

Hoe ziet een NL leert door traject eruit?
Het doel van het NL leert door subsidietraject is om je een ontwikkeladvies te geven om je positie op de arbeidsmarkt inzichtelijk te maken en om je kansen op de arbeidsmarkt te vergroten. Je hebt bijvoorbeeld een tijd in een bepaalde branche gewerkt, maar overweegt een switch. Wat zijn dan je alternatieven, welke opleidingen kan je gaan volgen, hoe vind je werk in die andere branche en past het bij je? Of je overweegt het ondernemerschap, wat zijn daarin je kansen en sluit dat aan bij je wensen?

Het NL leert door traject start met een intake en een arbeidsmarktscan: waar sta je nu? Vervolgens ga je middels 4 uur begeleiding met de loopbaanadviseur aan de slag om inzichtelijk te krijgen welke vervolgstappen je kunt nemen, welke functies bij je passen en eventueel welke opleidingen je daarvoor moet volgen. Als je op zoek gaat naar een baan in loondienst kun je een start maken met werken aan je CV. Als je ondernemerschap overweegt kun je samen met de loopbaanadviseur een aanzet maken voor een bedrijfsplan.

In het kort ziet het NL leert door traject er als volgt uit:

  • intake
  • arbeidsmarktscan
  • 4 uur begeleiding
  • persoonlijk loopbaanprofiel: wie ben ik, wat kan ik en wat wil ik?
  • loopbaan stappenplan: welke vervolgstappen kun je nemen?

Het NL leert door traject is een kort traject. Wil je verder de diepte in dan kun je het traject uitbreiden door een budget van je je werkgever of op eigen kosten. Veel werkgevers vergoeden loopbaancoaching en als je het zelf betaalt is loopbaancoaching boven een bepaalde drempel aftrekbaar voor de belasting.

Kom ik in aanmerking?
Iedereen die een band heeft met de arbeidsmarkt kan gebruik maken van de NL leert door subsidie. Dat wil zeggen als je een baan in loondienst hebt, zzp’er of ondernemer bent of als je op zoek bent naar werk. Je moet alleen voor afronding van het traject jonger zijn dan de pensioengerechtigde leeftijd (66 jaar en 4 maanden).

Aanvragen
Wil je gebruik maken van een gratis coachingtraject via de NL leert door subsidie? Dat is heel simpel. Plan een gratis en vrijblijvend kennismakingsgesprek in en vermeld daarbij “NL leert door subsidie”.

Verdere administratieve afhandeling
Ik zal je na aanmelding bij mij vragen om wat gegevens en documentatie die bij de subsidie nodig zijn. Ik regel dan de aanmelding en administratieve afhandeling van de subsidie. Om aanspraak te maken op de subsidie moet het traject voor 31 december 2020 aangemeld en gestart zijn. De afronding van het traject en uiteindelijke indiening van de papieren moet uiterlijk 28 februari 2021 gedaan zijn. In totaal is er budget voor 20.000 trajecten, dat lijkt veel, maar uit eerdere subsidies weten we dat dat heel hard kan gaan. Meld je dus snel aan.